Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Top Mix 2010-es újdonságok
(Az írás videót tartalmaz)

Azt hiszem, hogy már megszokhatták az újdonságok iránt fogékony horgászok, hogy a Top Mix cég minden évben meglepi őket számos új termékkel. A 2010-es év jelentős változást hozott a termékpalettán. A mennyiségi fejlesztések helyett, az angol trendeket követve, a minőségi újítások irányába terelődött a fejlesztés. Az új termékekről a legszakavatottabb emberrel, Papp Józseffel, a Top Mix cég tulajdonosával beszélgettünk Dombóváron, a Top Mix bemutatótermében.

Szűrés Takács Péter írásaira
Takács Péter

Milyen újdonságokkal találkozhatunk a 2010-es évben a Top Mix kínálatában?

Ahogy ballagunk a szezon kezdete felé, úgy jelennek meg honlapunkon az új termékek, jelezve, hogy az elmúlt évet sem töltöttük ölbe tett kézzel. Nem árasztjuk el a horgászokat új termékek tömegével, sokkal inkább a minőség mellett tettük le a voksot. Sok órát töltöttem, töltöttünk a vízparton a termékeket próbálgatva, hogy mire megkapják a végső formát, már mindenki megelégedésére szolgáljanak. Új utakat kezdtünk taposni, termékeink mind-mind jól átgondoltak, külső-belső formájuk egy kicsit új.

A rakósok is új vonalvezetésűek, hiszen eltértünk az eddig megszokott átmérőktől és a könnyebb kezelhetőség érdekében karcsúbbak lettek elődjeiknél. Az etetőkkel is új irányt céloztunk meg, mert úgy gondolom, azzal, hogy a hagyományos összetevők arányát változtatnám, vagy csak új ízeket használnék, igazi újat nem tudnék létrehozni. Előtérbe helyeztük a halas, magas fehérjetartalmú etetőket, mert úgy gondolom, a világ ebbe az irányba halad, és ezt nekünk is követnünk kell. Ennyi bevezető után térjünk át az új termékek bemutatására!

A rakós botokkal kezdem. Két új rakós bot szerepel az idei kínálatunkban, a Stradivari Tournament és a STR Tournament Carp. Mindkettő csúcsbot, így az olcsóbbikkal is le lehet ülni bármilyen komoly versenyen. Ezekről sokat nem kívánok beszélni, hiszen már Polyák Csaba, a Haldorádó Horgászportál egyik szerzője részletesen bemutatta nektek mindkét botot. Itt a legapróbb részletekbe is belemenő videós anyag jelent meg róluk a közelmúltban.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Polyák Csabi tesztelte már korábban a két új rakós botot, a Stradivari Tournamentet és a STR Tournament Carpot

 

Bár azt mondtad, kevesebb az idén az új termék, az asztal mégis szinte tele van számos új csomagolású, új típusú etetőanyaggal. Mit kell ezekről tudni?

Az etetőanyagok terén sok új nem szerepel a palettánkon. Új utakat kezdtünk taposni, a magas fehérjetartalmú, halas jellegű etetők felé vettük az irányt. Nagyon sok külföldi anyagot olvastam és gyakorlatilag a vezető horgász nagyhatalmak, talán még az olaszok kivételével, ebben az irányban mozognak. Az angolok már ennél is előbbre tartanak, ők szinte már nem is kevernek etetőt, a feederkosárba is az erre a célra készített pelletet használják. Egyszóval megfigyeltük hogy a világ merre tart, és mi is felvettük azt az irányt, mert úgy gondoljuk, az lehet a jövő.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Minden új termék bemutatásra került

 

A hagyományos alapanyagokból – zsemlemorzsa, keksz, carruba stb. – sok újat kihozni már nem lehet. Az pedig, hogy variálom az alkotók arányát és új aromákat használok, alapjában új etetőt nem jelent.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A minőségi alapanyagokat nem egyszerű beszerezni. Hosszú utat tesznek meg, mire az etetőanyagba kerülnek!

 

Több tudományos és szakmai értekezést olvastam, láttam, sok külföldi és elsősorban angol etetőt tanulmányoztam, majd ennek megfelelően beszereztük a szükséges alapanyagokat itthonról, Belgiumból, Hollandiából, Angliából, Olaszországból, sőt még Kínából is, és ezek alapján készítettük el saját új etetőinket, melyeket a tavalyi év során sokszor teszteltünk, teszteltettünk.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Két új taggal bővült a Big Carp Selector etetőanyag család

 

Az egyik ilyen új etető a Big Carp Selector sorozat XT81 névre hallgató tagja.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Csípős chili fűszer ad jellegzetes ízt az XT81 etetőanyagnak

 

A kifejezetten a pontyhorgászok számára kifejlesztett XT81 nem a szokványos édes-gyümölcsös jellegű aromákkal készült. Az etetőanyag összetevői, ízei az új irányzatot, a halas jelleget tükrözik, és a lehető legrövidebb időn belüli legeredményesebb horgászat céljainak figyelembevételével válogattuk össze őket.

Ennek megfelelően alapja a Red halibut pellet őrleménye, vannak gyorsan oldódó részecskéi – amelyek a gyors csalogató hatást biztosítják –, vannak látványos, feltűnő szemcséi (fluo morzsa) – amelyek felkeltik a halak érdeklődését –, továbbá epres Premium Carp pelletet is tartalmaz. 60% körüli proteintartalmát halfehérje-liszt, tengerihal-liszt, magas minőségű halolaj és a glutén adja. Kapszaicin- és aminosav-tartalma (szerin, glicin, alanin, lizin) biztosítja a jó csalogatóhatást, illetve a halak etetésen tartását. A benne megtalálható omega-3 zsírsavak a gyors emésztést segítik elő, amely még kívánatosabbá teszi. A halak számára szükséges szénhidrátmennyiségét a felhasznált gabonafélék kifinomultan összeválogatott és előkészített keverékének őrleménye adja. Fontos, hogy az etetőanyag erősen csípős jellegű (a kapszaicin miatt), ezért a vele való érintkezés (keverés stb.) után ne nyúljunk szemünkbe, szánkba!

Az XT 61 etetőnk is változott. A mostani változat a korábbi, több éven keresztül sikeresen gyártott HP Ponty etetőanyag korszerűsített, „Big Carp-osított” változata.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A korábbi HP ponty etetőanyag is felújításra, valamint új csomagolásba került, most már BIG Carp Selector XT61 néven kerül forgalomba

 

Korábbi írásokban említésre került egy új etetőanyag család is, mely Protein Bomba névre hallgat.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Mint ahogy a neve is jelzi, a Protein Bomba etetőanyag családot kimagasló fehérjetartalom jellemzi!

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Protein Bomba Szuper Ponty etetőanyag

 

Protein Bomba Szuper Ponty egyenletesen finom szemcsézetű, vöröses színű etetőanyag mikropellettel. Fehérjetartalma miatt, jellegzetesen büdös, de ezáltal a pontyok számára igen vonzó. Az etetőanyag magas, 60% fölötti fehérjetartalmú összetevői, ízvilága, az új irányzatot, a halas jelleget tükrözik, és a lehető legrövidebb időn belüli legeredményesebb horgászat céljainak figyelembevételével lettek összeválogatva. Ennek megfelelően alapja a halibut és Koi pellet őrleménye, továbbá halfehérje liszt, glutén, sörélesztő, kapszaicin és különböző aminosavak (szerin, glicin, alanin, lizin) keveréke.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A Protein Bomba Szuper Ponty etetőanyag szemcsézete

 

A kapszaicin a gyors, hatékony csalogatóhatást, a sörélesztő pedig a kitint biztosítja, ami a ponty számára a természetes táplálkozási körülmények közt nélkülözhetetlen. Szénhidrát tartalmú adalékai a ponty energiaszükségletét fedezik. Omega-3 zsírsav tartalma a gyors emésztést segíti elő, amely még kívánatosabbá teszi a halak számára. Jól használható alapetetésként és etetőkosaras horgászatnál is. Jellemzően igen kevés mennyiség kell belőle egy-egy horgászathoz. Más etetőkhöz is jól keverhető, növeli azok fehérjetartalmát.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A Protein Bomba Explosive Feeder etetőanyagot kimondottan a finomszerelékes feederhorgászok számára fejlesztettük

 

Protein Bomba Explosive Feeder kifejezetten a pontyhorgászok, a feederes pontyhorgászok számára kifejlesztett nagyon magas fehérjetartalmú etetőanyag család tagja.

Ennek megfelelően alapja a halibut, a tilápia pellet és egy speciális, Grower RS néven ismert lebegő pellet őrleménye. Ugyanúgy tartalmaz minden szükséges összetevőt, mint a Szuper Ponty etető.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A Protein Bomba Explosive Feeder etetőanyag szemcsézete

 

Egyenletesen finom szemcsézetű, sötétbarna színű etetőanyag mikropellettel és fokozott mennyiségű lebegő szemcsével, amelyek a gyors oldódást segítik és a még nagyobb csalogató hatás elérése céljából az etetés körül lebegő felhőt képeznek.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Protein Bomba Édes Kender – Halibut etetőanyag

 

A Protein Bomba Édes Kender – Halibut egyenletesen finom szemcsézetű, kellemesen édes illatú sötét sárga színű, mikropellettel dúsított etetőanyag. Különleges összeállítású, a kendermagot ötvözi a halas jelleggel és mindezt édes formában. Jellemzően igen kevés mennyiség kell belőle egy-egy horgászathoz. Más etetőkhöz is jól keverhető, növeli azok fehérje- és olajosmag-tartalmát.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A Protein Bomba Édes Kender – Halibut etetőanyag szemcséi

 

Ez az etető is 60% körüli fehérjetartalmú, és szintén tartalmazza a család többi tagjára jellemző összetevőket.

 

Logikailag nem most következnének, de talán tartalmilag ide illenek az új Protein Mix Liquid adalékok.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A Protein Mix Liquidek halibut olaj alapú, magas fehérjetartalmú etetőanyag adalékok

 

A Protein Mix Liquidek halibut olaj alapú, igen magas a proteintartalmú etetőanyag kiegészítők. Egyaránt használhatók etetőanyagokhoz adalékként, pelletek tuningolására vagy akár bojli készítéséhez is. Etetőanyagnál a száraz keverékhez kell hozzáadni és jól összekeverni, majd ezután kell az etetőt kellően felvizezni. Pelletteket is célszerű vele átitatni, jelentősen nő a fogási esély. Négy változatban kerül forgalomba :

  • Protein Mix Halibut – Szamócakrém
  • Protein Mix Halibut – Ananászkrém
  • Protein Mix Halibut – Capsaicin
  • Protein Mix Halibut – Tropical fruit

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Így oldódik a Protein Liquid a vízben

 

Köztudott, hogy az olajos jellegű adalékok nem oldódnak vízben, ám e Protein Liquid adalékok esetében a hozzáadott aroma emulgeálószerként is szolgál, így még hidegebb vizekben is megnő az oldódási képességük.

A folyóvízen horgászóknak is készítettünk egy igazi csemegét a River Bream nevű etetőt.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A folyóvízi dévéres etetőanyag egyesíti a márnás és keszeges etetők erényeit

 

A River Bream teljesen egyedi, parmezán sajt – spekulatius ízesítésű folyóvízi etetőanyag. Kifejezetten a folyóvízi keszegfélék horgászatához fejlesztettük, de a márna is kedveli. Barnás színű, közepes szemcseméretű és tapadású, nehéz folyóvízi etetőanyag. Lassabb áramlású vizeknél külön nehezítést nem igényel, nagyobb sodrásnál kavics hozzáadásával jól nehezíthető.

A jelenlegi gazdasági helyzet miatt nagy népszerűségnek örvendenek az Economic termékek, ezek között milyen bővítés történt?

A gazdaságos, Economic etetők és pelletek választéka is bővült. Az etetőknél megjelent az Economic Téli Ponty.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Az Economic Téli Ponty etetőanyagot elsősorban a hidegvízi pontyhorgászatokhoz ajánljuk

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Az Economic pelletek új tagja az Amuros, mely hínár-sás ízesítést kapott

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Az Amuros Economic pellet közelről

 

Az Economic pelletek két új tagja a Mézes és az Amuros. Bevallom, amikor nem etetőt tesztelek vagy versenyre készülök, sima pontyos horgászatoknál előszeretettel használom ezeket a pelleteket. Nem kell a keveréssel vacakolni, nem kell külön vödröt cipelni. Egyszerűen a zacskóból kézzel vagy csúzlival a meghorgászni kívánt részre juttatom, és már jöhet is a peca. Eddig hiányzott a palettából ez a két típus, a közkedvelt, mindig eredményes mézes és az amuros etetőinknél már jól bevált hínár-sás ízesítésű változat.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Az Economic pelleteket akár alapozó etetésre is használhatjuk

 

Az új etetők köre ezzel be is zárult, de haladjunk tovább, mert azért van még néhány újdonság!

Az etetőragasztóknál is az Amuros változattal bővítettük a választékot. Használatával az összeragasztott magoknak hínár-sás illatot és ízt kölcsönöz, még jobban felkeltve ezzel az amurok érdeklődését.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Az összeragasztani szánt magvakat aromásítja meg az Amuros ragasztó, aminek jellegzetes hínár-sás illata van

 

A horogpaszta vagy horoggyurma olyan dolog, hogy nehéz jót készíteni belőle: olyat, ami megfelelően horogálló is, lassan oldódik is, mindemellett kellően vonzó a halak számára… Aki figyelemmel kísérte tevékenységünket, az észrevehette, hogy valamikor a tavalyi év közepén hoztuk forgalomba a horoggyurmák harcsás változatait Halas és Pióca-nadály ízesítéssel. Erről a TOP MIX oldalon részletes ismertető is megjelent. A két gyurma nem várt sikert hozott, a harcsák mellett nagyon sok szép pontyot is zsákmányul ejtettek velük. Ezen fellelkesülve és látva a paszták egyre növekvő külhoni népszerűségét az idén három pontyos és egy amuros változattal bővül választékunk.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A Harcsa paszták a tavalyi nyár sikertermékei voltak

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Idén a harcsapaszták mellett 4 új ízben kerül forgalomba a Top Mix Paste család, az amurhorgászoknak a Hínár-Sás, míg a pontyhorgászoknak az Aszaltszilvás…

Teljes mérethez klikkelj a képre!

… valamint a Szamócakrém, illetve az erős fűszeres Pung Squid nevű, ami tintahal-kapszaicin ízesítésű

 

A Ponty paszták Szamócakrém, Aszalt szilva és igen intenzív Tintahal-Capsaicin (Pung Squid) ízesítéssel készülnek, míg az amurosnál a már nagy sikert elkönyvelő Hínár-Sás variáció készült el.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Pontypaszták használata rakós botos horgászatnál és egy pasztaszerelék paszta úszóval

 

Külföldi népszerűségüket mi sem bizonyítja jobban, hogy lassan már egész irodalmuk van, gyakorlatilag minden horgászmódszerhez megvannak a szükséges kiegészítőik is, a paszta úszótól a paszta horgon keresztül a bojli és pellet bevonásáig, minden.

Tavaly kezdtünk el dipekkel foglalkozni, ami szintén sikert hozott. Ezért a választékot két különleges darabbal bővítettük. Az egyik a kék színű Aszalt szilvás dip, mely elsősorban a nyári időszakban lehet eredményes.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Két ízben kerül forgalomba a Top Mix Dip – az egyik az Aszalt szilvás, a másik pedig a bojlis horgászok körében igen népszerű fűszeres, csípős Robin Red

 

A másik dip egy Robin Red adalékot tartalmazó, csípős ízű dip.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A Robin Red dip és az egyik alapanyaga, maga a Robin Red por keverék

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A dip állaga igen sűrű, így könnyedén megtapad bármilyen csalin, legyen az élő vagy bármilyen pellet jellegű csali

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Így oldódik a Robin Red dip vízben. Szép nagy piros aromafelhőt képez oldódás közben

 

Bait Liquid aromáinkat négy új ízzel bővítettük. Mindegyik alkalmas bojli készítéséhez és etetőanyagok ízesítéséhez is.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A Bait Liquid család idén 4 új taggal bővült, ezek az orrnak nem épp kellemes Monster Crab, Pung Squid (tintahal-kapszaicin), valamint a Chili-Honey (chili-méz) és az Anchovy

 

Tavaly jelentünk meg a piacon a Big Carp XT kukoricák ötös sorozatával, melyek a Big Carp XT etetőkről kapták nevüket és azoknak megfelelő az ízesítésük is. A hazai piacon – kapacitáshiány miatt – sajnos csak augusztusban jelentek meg, de így is „bestseller” lett belőlük.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Big Carp XT kukoricák

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Így néznek ki az XT kukoricák

 

A pácolt üveges kukoricáknál újdonság az Amuros kukorica, mely zöld színű és természetesen Hínár-Sás ízesítésű lesz.

Azt hiszem, hogy a Top Mix már nem csupán az etetőanyagok terén ért el sikereket hazánkban, hanem a botok, illetve egyéb kiegészítők terén is, hiszen sikerrel forgalmaz saját márkás termékeket. Idén milyen újdonság jelenik meg ezek között?

A botoknál jól és megbízhatóan működő szériáink vannak, nincs és nem volt szándékom az idei évben belenyúlni a választékba. A jövő évi rakós, feeder- és matchbot minták már nálam vannak és tesztelem őket. Ezen a téren a jövő évben tervezek változtatásokat.

Hasonló a helyzet az aprócikkeknél is. Csak a meglévőkhöz kiegészítésként van néhány apróság. Ilyen a csalis dobozoknál a négyrekeszes változat, melynek használatával négyféle csalit tarthatunk készenlétben egymástól kis helyen elszeparálva.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Négyrekeszes csalis doboz

 

Etetőanyagot gyártunk, ezért bővítettük az előkészítés eszközeit az etetőanyag törő szitákkal, melyek két méretben, vödörre és dézsára, illetve két lyukbőséggel kerülnek piacra.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Etetőanyag törő sziták

 

Továbbá fúrógépbe való rozsdamentes keverőfejet is kínálunk a gyors egyenletes etetőanyag keveréshez.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Etetőanyag keverő fej rozsdamentes anyagból

 

A keverőfej szára csőből készült, így könnyű, kisebb teljesítményű fúrógépeket is használhatunk etetőnk bekeveréséhez.

Végül, de nem utolsósorban úszókínálatunk is bővült.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A 2010 évi új Top Mix úszóink

 

Elsőként a sarcanda nádból készült testnélküli Insert Waggler úszót említeném meg. A sarcanda nád a pávatollhoz hasonlóan rendkívül könnyű anyag, viszont van néhány előnye a tollhoz képest. Elsősorban sokkal egyenesebb és meg is tartja egyenességét, ezáltal nagyobb távolságra és pontosabban dobható. Egyenletesebb az átmérője, ezért két azonos dobósúlyú úszó csaknem tökéletesen egyforma, így külön újrasúlyozás nélkül cserélhető a szereléken. Legvégül pedig nem dobja le a festéket. Az úszó antennája is sarcanda nádból készült és fixen beépített.

A másik két úszó üvegszál antennás pontyozó úszó. A hosszabb testű mélyebb, hullámosabb vizekre alkalmasabb, míg a rövidebb testkialakítású inkább a sekélyebb vizekre ajánlott. Mindkét úszó felső bóbitája úgy van kialakítva, hogy a 3 mm-es világítópatron csatlakoztatható rá, így éjszaka is használhatók. Saját kezűleg súlyoztam ki és állítottam be az arányokat rajtuk, így világítópatron használata esetén is egyenesen jönnek ki a vízből, ha a hal felemeli a csalit.

Bízom benne, hogy újdonságainkat megelégedéssel használják és sok szép fogáshoz segíti hozzá Önöket.

Az alábbi pár perces kisfilmben az itt szereplő termékek közül kerül jó pár bemutatásra…

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Elevated Blood Pressure - Subject Sentiment

(AdiewDillews, 2018.09.27 14:14)

Poids est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre coeur bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/le-cialis-sur-internet/

How To Prevent Prostate Problems And Diseases?

(AlbertBox, 2018.07.20 07:24)

The men's prostate is central to the portion of a male's the reproductive system. It secretes fluids that help the transportation and activation of sperm. The men's prostate can be found just as you're watching rectum, below the bladder and around the urethra. When there is prostate problem, it is usually really miserable and inconvenient for the patient as his urinary system is directly affected.

The common prostate health problems are prostate infection, enlarged prostate and prostate cancer.Prostate infection, often known as prostatitis, is the most common prostate-related condition in men younger than 55 years. Infections from the prostate related are classified into four types - acute bacterial prostatitis, chronic bacterial prostatitis, chronic abacterial prostatitis and prosttodynia.

Acute bacterial prostatitis may be the least common coming from all kinds of prostate infection. It is a result of bacteria located in the large intestines or urinary tract. Patients can experience fever, chills, body aches, back pains and urination problems. This condition is treated through the use of antibiotics or non-steroid anti-inflammatory drugs (NSAIDs) to help remedy the swelling.

Chronic bacterial prostatitis can be a condition of a particular defect within the gland along with the persistence presence of bacteria inside the urinary tract. It can be due to trauma towards the urinary tract or by infections via the rest of the body. A patient may experience testicular pain, small of the back pains and urination problems. Although it is uncommon, it could be treated by removal in the prostate defect accompanied by the utilization antibiotics and NSAIDs to treat the soreness.

Non-bacterial prostatitis is the reason for approximately 90% of all prostatitis cases; however, researchers have not to ascertain the sources of these conditions. Some researchers feel that chronic non-bacterial prostatitis occur as a result of unknown infectious agents while other believe that intensive exercise and heavy lifting may cause these infections.

Maintaining a Healthy Prostate

To prevent prostate diseases, an effective diet is important. These are some in the steps you can take and also hardwearing . prostate healthy.

1. Drink sufficient water. Proper hydration is important for general health and will also also maintain your urinary track clean.

2. Some studies declare that a couple of ejaculations each week will help to prevent cancer of prostate.

3. Eat red meat in moderation. It has been shown that consuming more than four meals of beef per week will heighten the chance of prostate diseases and cancer.

4. Maintain a suitable diet with cereals, vegetable and fruits to ensure sufficient intake of nutrients needed for prostate health.

The most critical measure to adopt to make certain a normal prostate is always to select regular prostate health screening. If you are forty years old and above, you should opt for prostate examination one or more times annually.