Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sziasztok.Nekem lenne egy tuti keverékem,amit a tavalyi év során sikerült teljesen ki próbálnom,tavasztol őszig.Ez amolyan ponty-kárász recept fenekezésre de ha meg lifteztetitek akkor úszóra is fogós RECEPT ala Őcsi: 1-rész sütemény morzsa,1-rész kukorica dara,fél k.g.-ként:1kávéskanál só,1púpozott teáskanál cukor. Ehez akeverékhez szoktam hozzá keverni k.b. 3-4 evőkanál liftező keveréket,ami nem más mint általános madár mag keverék,amit előzőleg meg mikróztam annyira hogy a benne levő kőlesből 1-2 szem ki pattanjon,ekkorlesz kellemes pőrkőltes illata az egésznek.Na ezt én egy erre a célra vett kávé darálóval durvára darálom .A használt daráló azért nem jó ,mert ugye a kávé illat nem jó a halaknak.Kell még fél kilónként 1kis zacskó ánizs szintén darálva, de ezt finomra .Őn magában is fogós de az elvetemültebbek még fel turbózhatják egy kis Boleró italporral ha feléjük valami gyümőlcsős íz a trend. Hatás mehanizmusa a kővetkező:a keverékben a kukorica dara minél kevesebb darabbal ,gondoskodik a kellő és tartós kőtésről.A só és a pirított-darált magvak meg lifteztetik.A liftezés a be juttatást kővetően 10perc múlva indul és k.b.20-25 percig tart nedveségtől függően. Én a liftezős verziót szoktam minden módszerre használni,ha nem túl messze van úszózáskor az etetés szépen látszik a pezsgés ami jócskán meg kőnyíti a pontos dobást.Fenekezéshez pedig azért használom mert a liftezéssel egy képzeletbeli íz oszlopot hozhatok létre s amint le ál a liftezés utána mennek a halak.Na ennyi lene a dolog,továb cifrárni kár,de ha még valaki kérdezne azt megtiszteltetésnek veszem.Sziaztok

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.